Op zaterdag vond het Badmintonplanet Eind-Best toernooi plaats, waar een zestal spelers van BCT deelnamen aan de enkel- en dubbelcategorieën.

De dag begon vroeg om 09:00 uur met de enkelwedstrijden, waarbij de spelers streden om een plekje in de kwartfinales.

Hsiang-Jen Cheng (HE4), Ramon Saija (HE6) en Tian Tjioe (HE8) wisten zich ondanks een overwinning en een nederlaag niet te plaatsen voor de kwartfinales. Manon Frissen moest zich vanwege een blessure helaas terugtrekken uit de dames enkel 4.

 

In de middag speelden Hsiang-Jen en Tian een spannende wedstrijd dubbel in de HD6, waarbij ze uiteindelijk in een intense driesetter belandden met winst. Ondanks hun inspanningen in de voorgaande wedstrijd, verloren ze de kwartfinale met 19-21 en 18-21. In de damesdubbel (DD6) speelden Manon Frissen en Laura Hamers twee spannende wedstrijden, waaronder tegen de voormalige kampioenen. Helaas was de tegenstander net te sterk en lukte het ze niet om door te gaan naar de kwartfinale.

 

Desalniettemin hadden we twee nieuwe kampioenen op het toernooi. Ramon Saija en Amy Blom lieten hun vaardigheden stralen in het gemengd dubbelspel (GD6). Na een zenuwslopende wedstrijd wisten ze de eerste plaats te veroveren. Het publiek werd getrakteerd op een spectaculaire driesetter waarbij Ramon en Amy uiteindelijk met een score van 21-13, 17-21 en 21-13 als winnaars uit de bus kwamen. Zo sleepten ze de gouden medaille in de wacht en werden bekroond tot kampioenen van de GD6-categorie.

Gefeliciteerd Ramon en Amy!

 

Ondanks de teleurstellingen en uitdagingen die sommige spelers tegenkwamen, was het Badmintonplanet Eind-Best toernooi een dag vol intense wedstrijden en opwindende momenten. Het publiek en de spelers hebben kunnen genieten van het badmintonspektakel en kijken alvast uit naar de volgende editie van het toernooi.