Scholen en verenigingen kunnen textiel en kleding inzamelen voor de gemeente. Per kilo ingezameld textiel ontvangen ze een vergoeding. Bij de najaarsactie is 16.945 kilo textiel ingezameld.

De gemeente stimuleert de actie om meer afval te scheiden en verspilling van grondstoffen tegen te gaan. Per ingezamelde kilo textiel ontvangt een school of vereniging 0,25 euro. De opbrengst kan de school of vereniging gebruiken voor bijvoorbeeld nieuwe boeken, sporttoestellen, reisjes en toernooien. Het textiel wordt gesorteerd, een deel wordt als kleding verkocht en van het overige textiel worden de vezels hergebruikt. Elke kilo ingezameld textiel zorgt voor 3,4 kilo minder CO2 uitstoot. De gemeente verdubbelt de opbrengst van de  scholen of verenigingen die de meeste kilo’s textiel inzamelen. Ze krijgen dan per kilo 0,50 euro.

De prijswinnaars in de categorie actiecontainers zijn de Vereniging Badminton Club Tilburg en de Koninklijke Harmonie MVC Udenhout. De winnaars ontvingen hun vergoeding op 18 december in het TextielMuseum uit handen van wethouder Berend de Vries.

Door BCT werd 3082 kilo verzameld.

Trotse winnaars van de Textielactie najaar 2018